Dodatne informacije
| Težina | 0.17 kg |
|---|
Vrhunski enzimi, obogaćeni biljem, za bolju probavu hrane i dobro raspoloženje nakon obroka
Na zalihi
Može smanjiti nelagodu nakon obroka
Kombinacija probavnih enzima i ekstrakata đumbira i artičoke može smanjiti nadutost i osjećaj pretjerane sitosti nakon obroka, posebno nakon obroka bogatih proteinima kao što su meso, riba i biljni nadomjesci mesa (npr. tofu).
Može poboljšati probavu i apsorpciju hranjivih tvari u probavnom traktu
Betain hidroklorid može utjecati na sintezu želučane kiseline, olakšavajući probavu proteina u želucu i podržavajući apsorpciju vitamina B12. Probavni enzimi Digezyme® poboljšavaju razgradnju konzumiranih hranjivih tvari, olakšavajući njihovu apsorpciju u crijevima.
Može podržati zdravlje crijevne mikrobiote
Biljke su izvor polifenola koji povoljno utječu na crijevnu mikrobiotu, čime utječu na probavu. Sastav crijevne mikrobiote također može utjecati na pojavu nadutosti nakon obroka.
KADA?
Uz obrok.
KOLIKO?
1-3 kapsule dnevno, po potrebi.
PRIJATELJI I NEPRIJATELJI:
Može se kombinirati sa svim dodacima prehrani.
Sastojci: Betain hidroklorid, ekstrakt artičoke (Cynara scolymus), ekstrakt đumbira (Zingiber officinale), Digezyme® (multienzimski kompleks amilaze, proteaze, laktaze, lipaze i celulaze), rižino brašno, MCT ulje (kokosovo), biljna kapsula (HPMC).
| 1 kapsula | 3 kapsule | ||
| Betain hidroklorid | 300 mg | 900 mg | |
| Artičoka | 150 mg | 450 mg | |
| Đumbir | 150 mg | 450 mg | |
| od toga gingeroli | 7,5 mg | 22,5 mg | |
| Digezyme® | 75 mg | 225 mg | |
| od toga amilaza | 1800 DU | 5200 DU | |
| od toga proteaza | 450 PC | 1350 PC | |
| od toga laktaza | 300 ALU | 900 ALU | |
| od toga lipaza | 15 FIP | 45 FIP | |
| od toga celulaza | 82,5 CU | 247,5 CU |
Čuvanje: Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti.
Upozorenje: Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu i zdrav način života. Čuvati izvan dohvata djece. Trudnice i dojilje trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja ovog proizvoda.
Konzumacija probavnih enzima pokazala se korisnom u studijama1,2 kod osoba s poremećenom apsorpcijom hranjivih tvari u crijevima (tj. malapsorpcijom) i želučanim problemima. Za osobe s niskom razinom želučane kiseline, što dovodi do otežane probave bjelančevina, smanjene apsorpcije određenih mikronutrijenata iz hrane te smanjene otpornosti na štetne mikroorganizme, preporučuje se dodavanje betain hidroklorida. Multi Digest stoga nije klasičan proizvod za podršku probavi, jer osim probavnih enzima sadrži i biljne ekstrakte artičoke i đumbira te betain hidroklorid, što omogućuje cjelovit pristup poboljšanju probave i smanjenju nelagode nakon obroka.
1Majeed, M., Majeed, S., Nagabhushanam, K., Arumugam, S., Pande, A., Paschapur, M., & Ali, F. (2018). Evaluation of the Safety and Efficacy of a Multienzyme Complex in Patients with Functional Dyspepsia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Journal of medicinal food, 21(11), 1120–1128.
2Saad, K., Eltayeb, A. A., Mohamad, I. L., Al-Atram, A. A., Elserogy, Y., Bjørklund, G., El-Houfey, A. A., & Nicholson, B. (2015). A Randomized, Placebo-controlled Trial of Digestive Enzymes in Children with Autism Spectrum Disorders. Clinical psychopharmacology and neuroscience : the official scientific journal of the Korean College of Neuropsychopharmacology, 13(2), 188–193.

U želucu služi kao izvor vodikovih iona i povećava sintezu želučane kiseline, što je korisno za probavu proteina. Njegovo dodavanje može biti korisno osobama koje imaju poteškoće s probavljanjem obroka bogatih proteinima, poput mesa, ribe ili biljnih proteinskih proizvoda (npr. tofu). Kod ovih osoba betain hidroklorid može olakšati razgradnju proteina u želucu te smanjiti nadutost i nelagodu nakon obroka.

Zbog bogatstva fitonutrijenata povoljno djeluje na zdravlje jetre i podržava normalno lučenje žuči, koja je važna za razgradnju i apsorpciju masti te za učinkovito uklanjanje toksina iz tijela. Konzumacija listova artičoke može smanjiti nadutost i plinove nakon obroka.

Đumbir se tradicionalno koristi za podršku probavi i ublažavanje mučnine. Poznato je da đumbir stimulira lučenje probavnih enzima u tijelu i ubrzava pražnjenje želuca, što smanjuje nelagodu nakon obroka i nadutost. Osim toga, pridonosi opuštanju glatkih mišića crijeva, što smanjuje vjerojatnost grčeva i bolova u trbuhu. Ima i protuupalno i antimikrobno djelovanje, što povoljno utječe na stanje crijeva.

Multienzimski kompleks sastoji se od enzima koji olakšavaju kemijsku razgradnju ugljikohidrata, bjelančevina i masti na manje jedinice, što podržava apsorpciju hranjivih tvari u crijevima i može smanjiti nadutost nakon obroka. Sadrži i laktazu, koja olakšava probavu mliječnog šećera laktoze. Enzimi su dobiveni mikrobiološkom fermentacijom, a ne iz životinja.

Kokosovo ulje iz srednjelančanih masnih kiselina (MCT) podržava apsorpciju dodatka prehrani u probavnom traktu.

U želucu služi kao izvor vodikovih iona i povećava sintezu želučane kiseline, što je korisno za probavu proteina. Njegovo dodavanje može biti korisno osobama koje imaju poteškoće s probavljanjem obroka bogatih proteinima, poput mesa, ribe ili biljnih proteinskih proizvoda (npr. tofu). Kod ovih osoba betain hidroklorid može olakšati razgradnju proteina u želucu te smanjiti nadutost i nelagodu nakon obroka.

Zbog bogatstva fitonutrijenata povoljno djeluje na zdravlje jetre i podržava normalno lučenje žuči, koja je važna za razgradnju i apsorpciju masti te za učinkovito uklanjanje toksina iz tijela. Konzumacija listova artičoke može smanjiti nadutost i plinove nakon obroka.

Đumbir se tradicionalno koristi za podršku probavi i ublažavanje mučnine. Poznato je da đumbir stimulira lučenje probavnih enzima u tijelu i ubrzava pražnjenje želuca, što smanjuje nelagodu nakon obroka i nadutost. Osim toga, pridonosi opuštanju glatkih mišića crijeva, što smanjuje vjerojatnost grčeva i bolova u trbuhu. Ima i protuupalno i antimikrobno djelovanje, što povoljno utječe na stanje crijeva.

Multienzimski kompleks sastoji se od enzima koji olakšavaju kemijsku razgradnju ugljikohidrata, bjelančevina i masti na manje jedinice, što podržava apsorpciju hranjivih tvari u crijevima i može smanjiti nadutost nakon obroka. Sadrži i laktazu, koja olakšava probavu mliječnog šećera laktoze. Enzimi su dobiveni mikrobiološkom fermentacijom, a ne iz životinja.

Kokosovo ulje iz srednjelančanih masnih kiselina (MCT) podržava apsorpciju dodatka prehrani u probavnom traktu.

Antioksidativna formulacija za prirodnu podršku zdravlju jetre i pomoć pri detoksikaciji tijela
60 kapsula

Visoka doza korisnih probiotika za uravnoteženu crijevnu mikrobiotu, urednu probavu i opće zdravlje
30 kapsula

Prebiotici za poticanje rasta i preživljavanja korisnih crijevnih bakterija
60 kapsula
| Težina | 0.17 kg |
|---|
Na zalihi
Kako bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo kolačiće koji služe za pohranu i/ili pristup podacima uređaja. Pristanak na ove tehnologije omogućit će nam obradu podataka kao što su ponašanje pregledavanja ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nedavanje pristanka ili povlačenje pristanka može negativno utjecati na određene mogućnosti i funkcije.