Besplatna dostava za kupnje iznosa preko 70 €

Povijest liofilizacije

Liofilizacija je razvijena 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je otkriveno da se organske tvari mogu obraditi i skladištiti dulje vrijeme. Tijekom Drugog svjetskog rata biološki su proizvodi bili liofilizirani kako bi se osigurala njihova svježina i stabilnost. Krajem 60-ih godina, s početkom svemirsko doba, NASA je provela opsežna istraživanja ove tehnologije. Otkrili su da je liofilizacija idealno rješenje za prehranu astronauta. Čak i danas liofilizirani proizvodi ostaju nezamjenjiv dio njihove prehrane.

U Nordiq Nutritionu  izuzetno su naklonjeni svježe zamrznutim i sušenim sastojcima zbog njihove visoke gustoće hranjivih tvari. Rezultat su najčišći i najučinkovitiji prehrambeni dodaci s velikom vrijednošću za korisnika.

Postupak svježe liofilizacije

Tijekom liofilizacije isparava samo voda, što znači da  sve dragocjene biljne komponente ostaju netaknute u sušenom materijalu. Kako bi se sačuvala svježina, sušenje se odvija u dvije faze, čime nastaje tvar s iznimno niskim udjelomo vode, ali bogata fitohranjivim tvarima. Vjerujemo da je liofilizacija najnježniji način očuvanja izvrsnih svojstava biljaka koje koristimo.

Šest stupnjeva svježe liofilizacije: